Högsta KRAV-certifiering!
Statarmuseets kafé och kök har minst 90% KRAV-godkända råvaror = 3 KRAV märken!
Frida i köket arbetade målmedvetet för ett skifte till ekologiskt, KRAV-märkt och närproducerat från den dag hon anställdes. Den 24 april 2015 – vårt 20-årsjubileum, kom beskedet om KRAV-certifieringen!
Vägen fram till detta har inte varit helt enkel sett till möjligheten att hitta produkter i allt från mjöl till lättöl. Lägg därtill att hela museiverksamheten arbetar för ett hållbart och resursstarkt samhälle. Vi odlar ekologiskt, satsar på biologisk mångfald, komposterar, samordnar resor och varuleveranser, använder miljövänliga rengöringsmedel, brukar utedass, har skiftat till LEDljus – ingen insats är för liten och ingen är för stor!
Vi vill att alla museets besökare ska uppleva att ett besök på Statarmuseets är en insats för allas vår miljö, vårt välbefinnande och vår hälsa.

Högsta KRAV-certifieringen! 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020…sen kom pandemin…!
KRAV 35434 Certifikat 2

Bli KRAV-certifierad! Läs mer på www.krav.se.
SMAK Certifiering AB erbjuder KRAV-certifiering av restauranger och storhushåll i hela landet. Att certifiera sin restaurang behöver inte vara så svårt. Det finns tre nivåer att välja på och för att det ska vara lättare att komma igång kan man starta på den lägsta nivån och sedan utöka omfattningen efterhand. Vad som gäller för de olika nivåerna kan du läsa om på SMAKs hemsida www.smak.se.

KRAV – För ett himla liv…