Vårens evenemang på Statarmuseet

Våren är här och vi planerar för flera härliga evenemang på museet!

Den 1 maj håller museet öppet 11-16. Då kan ni gå djurvandringar i vår lilla djurpark och träffa, klappa och mata museets djur! Det finns också en klurighetsrunda som man kan gå i museets utställningar.

Den 5 maj är det föreläsning med Björn Lundberg är docent i historia vid Lunds universitet och Emma Severinsson, doktor i Historia och lektor i modevetenskap vid Lunds universitet. De kommer att berätta om Stilskolan och vuxnas försök att reglera ungdomars klädsel under 1900-talet. I  slutet av 1950-talet startade Scouterna en stilskola vid några av landets industri- och lärlingsskolor. Snart inleddes ett samarbete med Svenska herrmoderådet. Båda organisationerna såg en möjlighet att utbilda ungdomar i frågor som rörde uppträdande och värderingar. Föreläsningen görs i samarbete med ABF.

Föranmäl er hos ABF!

Den 26 maj firar vi Mors dag med levande musik och en massa olika aktiviteter. Mer detaljerat program kommer senare!