Statarmuseet hägnas in

Land ska med lag byggas
Statarmuseet följer alltid gällande lagstiftningar! Vi följer nu den lagstiftning som gäller för offentliga enheter där djur kan ses mer än sju dagar om året och 2015 godkändes Statarmuseet som Djurpark.  Därmed måste vi bland annat säkerställa att djuren får vara i fred när museet är stängt, ha koll på vad som händer när det är öppet och veta hur många som  rör sig runt på området. Därför kommer vi under 2017 att hägna in museiområdet.
Tack Svenska Kommunalarbetareförbundet för bidraget som därmed möjliggör att museet även fortsättningsvis kan hålla grisar, höns och kaniner!

Du som besökare kommer fortfarande att kunna fika i Tidevarvet, Orangeriet eller ute under äppelträden, nyttja lekområdet samt utedassen utan att betala entre. Men om Du/Ni vill besöka Statarmuseet med allt vad det innebär av rekonstruerade miljöer, utställningar, trädgårdar, odlingar, Arbetarebiblioteksmuseum, samt Djurpark så måste entreavgiften erläggas. Så har det egentligen alltid varit, men det har visat sig att museiområdets öppenhet bjuder in till ”kulturarvssmitning”. Nu kommer vi att förändra infrastrukturen och hoppas  tydliggöra Statarmuseets intentioner för att kunna driva verksamheten, skydda djuren i bästa möjliga mån samt minska slitaget efter stängningsdags. Men annars är allt som vanligt!
Välkommen!