”Det svenska missnöjet”

OBS! TORSDAG den 5 MAJ kl 11.30!

Lisa Pelling och Johanna Lindell är författarna bakom boken Det svenska missnöjet. Boken bygger på samtal duon gjort genom dörrknackning på sex svenska orter under 2019. Haparanda, Landskrona, Ställdalen, Sandvången, Ronneby och Rannebergen har karaktäriserats som områden med låga inkomster och där missnöjet bland boenden är stort. Vi får följa med på en resan genom Sverige och höra röster från personer som inte alltid känner sig hörda och ta del av historier från ett uppdelat land där alla på ett eller annat sätt känner ett utanförskap.

Lisa Pelling är chef för den fackfinansierade tankesmedjan Arena Idé, en del av Arenagruppen. Hon är även ledarskribent på den digitala dagstidningen Dagens Arena och doktorerade 2013 i statsvetenskap vid Wiens universitet. Pelling har varit politisk sakkunnig på utrikesdepartementet och har migrations- och integrationsfrågor som ett särskilt intresseområde.

Föreläsningen startar 11:30 och avslutas med lunch.

Luncherbjudande är grönkålssoppa med ägghalva som serveras med hembakat bröd.
Efter maten ingår kaffe och hembakat.
Lunchpris 125 kr, arrangemanget är kostnadsfritt.
Maten förbokas via: brevladan@statarmuseet.com eller 040-44 70 90

Lisa Pelling 220505 Bara