10 oktober kl 13! En värld att längta till och hoppas på. Föreläsning på Statarmuseet.

En föreläsning helt rätt i tiden! Vi behöver: En värld att längta till och hoppas på. Hållbarhet i dåtid, nutid och framtid.
Utmaningarna för en hållbar samhällsutveckling har diskuterats länge, men befinner sig idag kanske mer i centrum av samhällsdebatten än tidigare. Begrepp som flygskam, klimatångest och konsumtionsdepression indikerar också att hållbarhetens utmaningar internaliseras. För många är det tydligt att det finns ett behov av att växla om, från rådande sociala och ekonomiska system, tankefigurer och livsstilar, till någonting annat. Men vart kan vi rikta vårt hopp? Mot österländsk filosofi eller innovativa tekniska landvinningar? Smarta städer eller prepping?
I föreläsningen kopplar Fredrik Björk, miljöhistoriker vid Malmö universitet, aktuella händelser med långa utvecklingslinjer för att diskutera hur historiska erfarenheter kan bidra till att öka välbefinnande och hållbarhet.  
FÖRHANDSBOKNING! Max 20 deltagare på plats.
brevladan@statarmuseet.com eller 040-447090
DIGITALT! Delta via Statarmuseet Facebooksida!
VÄLKOMMEN!