”Hundraåringen som började podda”

Att  känna engagemang, att våga berätta…är viktiga delar i att levandegöra historien. Vi på Statarmuseet lyfter gärna fram historiska ambassadörer som verkar i vår anda. Möt Louise Svensson och hennes gammelmormor.

Vi medborgare bör förstå bättre och ta bättre hand om våra visaste, mest erfarna medborgare. De som varit med, upplevt förändringar, genomlevt kriser och kan berätta om dem för oss. Om hur det var, på den tiden, menar Louise Svensson. Hon samtalar med sin gammelmormor Hertha Larsson 100 år via podden ”Hundraåringen som började podda”.

Min egen gammelmormor är nästan hundra, och jag känner ingen visare än hon. Jag vill nu dela med mig av henne och hennes visdom så gott det går genom att starta en podcast med henne. Hon ska få berätta om jularna på 1920-talet, kvinnans roll i samhället, andra världskriget…

Vill Du också veta mer om hur det var förr? Eller kanske just nu?
Våga fråga!
Våga veta!
Våga berätta!