VÄLKOMMEN att möta Liv Strömquist! 1 november kl 14.00.

  KUNSKAPENS FRUKT
”Strömquists absolut största styrka ligger dock varken i hennes akademiska och historiska kunskap eller sättet att sylvasst skärskåda vår samtidskultur. Det är hennes befriande humor och förmåga att skapa visioner som verkligen får mig att jubla.” – Elin Grelsson, Göteborgs-Posten. Liv Strömquists nya seriealbum Kunskapens frukt handlar om det som brukar kallas för det kvinnliga könsorganet. Vad är det för något? Och varför har mänskligheten ett så extremt osoft, bordelineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel?

Liv Strömquist är uppvuxen i Ravlunda i Simrishamns kommun på Österlen. Hon började teckna serier i sju-åttaårsåldern. Hon har ägnat sig åt politiskt aktivism, främst i feministiska frågor, men också i frågor om tredje världen och asylpolitik. Strömquist började ge ut det egna serie-fanzinet Rikedomen, när hon var 23 år. Fanzinet fick stor uppmärksamhet och publicerades i bland annat Galago, Dagens Nyheter, Bang och Ordfront Magasin. Enligt Liv handlar hennes serier ofta om att ifrågasätta olika typer av makt. Liv Strömquist har även ingått i redaktionen för satirprogrammet Tankesmedjan i Sveriges Radio P3.

Samarrangemang mellan ABF Skåne och Statarmuseet!
Söndagen den 1 november kl 14.00.
FRI ENTRE!